صنعت روانکار در مرداد امسال روی کاغذ با رشد درآمد همراه بود؛ اما تصویر تولید آن با نزول دسته‌جمعی خبر از بحرانی جدی در این بخش می‌دهد.در این میان نفت سپاهان چهارمین ماه پیاپی کاهش تولید را ثبت کرد تا هشدارها درباره فرسایشی ‌شدن این روند جدی‌تر شود؛ مسیری که سودسازی شرکت را به سمت رکود می‌کشاند.

صنعت روانکار در مردادماه ۱۴۰۴ بار دیگر با تناقضی آشکار روبه‌رو شد؛ به‌طوری که درآمدها با اتکا به‌رشد نرخ ارز افزایش یافتند؛ اما تولید در سراشیبی نزولی باقی ماند. گزارش‌ها نشان می‌دهد هر چهار شرکت بزرگ این صنعت افت تولید را تجربه کرده‌اند و تصویری کم‌رمق از بخش عملیاتی برجای گذاشته‌اند. در این میان، نفت سپاهان بیش از همه زیر ذره‌بین قرار دارد؛ چراکه چهارمین ماه متوالی است که کاهش تولید را ثبت می‌کند و نشانه‌هایی از ضعف ساختاری در مدیریت تولید این شرکت دیده می‌شود.

ایرانول نیز نتوانست از این روند فاصله بگیرد و کاهش قابل توجهی در تولید نشان داد. نفت پارس هم با افتی ملایم‌تر در مدار نزولی باقی ماند تا مشخص شود هیچ‌یک از بازیگران بزرگ این صنعت نتوانسته‌اند از چالش تولید عبور کنند. به‌طور کلی، کارنامه مردادماه گویای آن است که صنعت روانکار در بخش درآمد همچنان بر مدار تورم و افزایش نرخ ارز حرکت می‌کند. این در حالی‌ است که در بخش تولید، چراغ هشدار برای تداوم افت روشن شده است.

رشد درآمد صنعت روانکار به واسطه تورم

گزارش‌های فعالیت ماهانه روانکارهای بورسی نشان می‌دهد شرکت‌های این صنعت در مردادماه نیز به‌واسطه رشد قیمت دلار عملکرد خوبی در درآمدزایی داشتند. اما نباید فراموش شود که رشد درآمد این گروه به‌واسطه عملکرد شرکت‌های زیرمجموعه آن رقم نخورده و تنها قیمت دلار منجی درآمدزایی روانکارها شده است. زیرا در بخش تولید این روند دیده نشد و تمامی شرکت‌ها با کاهش مواجه شدند.

وضعیت درآمدزایی صنعت روانکار در مردادماه

بررسی گزارش‌های فعالیت ماهانه شرکت‌های صنعت روانکار خبر از آن می‌دهد که مجموع درآمد چهار روانکار بورسی در مردادماه ۱۴۰۴ به‌رقم ۱۱ هزار و ۶۹۵ میلیاردتومان رسیده است. این عدد در مقایسه با ماه گذشته یعنی تیر کاهش حدود یک درصدی را تجربه کرده است.

نکته مهم‌ این‌که مقایسه این رقم با درآمد صنعت روانکار در مردادماه سال ۱۴۰۳ خبر از رشد ۴۳ درصدی آن می‌دهد که به‌واسطه رشد قیمت ارز است. گفتنی‌ است درآمد حاصل از فروش تمامی شرکت‌های روانکار در این ماه نسبت به مردادماه سال ۱۴۰۳ افزایش یافته است. با این حال باید دید کدام روانکار در مرداد ۱۴۰۴ درآمد خود را بیشتر از سایر رقبا افزایش داده است.

افت جریان تولید در صنعت روانکارها به چهارماه رسید

بیشترین افزایش درآمد ماهانه نسبت به مرداد ۱۴۰۳

همان‌طور که گفته شد، چهار روانکار بورسی در مرداد ۱۴۰۴ موفق به‌افزایش مبلغ فروش خود نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۳ شده‌اند. در این حین اما نفت ایرانول با افزایش حدود ۵۱ درصدی درآمد ماهانه خود نسبت به‌مرداد ۱۴۰۳ بیشترین افزایش درآمد را میان رقبای خود به‌ثبت رسانده است. به‌طوری که مبلغ فروش ماهانه این شرکت از یک‌هزار و ۸۱۸ میلیاردتومان در مردادماه‌ ۱۴۰۳ به ۲ هزار و ۷۴۶ میلیاردتومان در این ماه رسیده است.

همچنین این رقم نسبت به‌ماه گذشته یعنی تیتر ۱۴۰۳ حدود ۸ درصد رشد داشته است. همچنین نفت سپاهان نیز درآمد ماهانه خود را نسبت به مرداد ۱۴۰۳ حدود ۴۶ درصد افزایش داد و از ۲ هزار و ۲۲۶ میلیاردتومان در مرداد ۱۴۰۳ به ۳ هزار و ۲۴۱ میلیاردتومان رساند.

به این ترتیب نفت سپاهان در جایگاه دوم بیشترین افزایش درآمد ماهانه نسبت به مرداد ۱۴۰۳ قرار گرفته است. لازم به‌ذکر است درآمد ماهانه این شرکت در مقایسه با تیتر ۱۴۰۳ حدود ۲.۶ درصد افزایش داشته است. جایگاه سوم بیشترین افزایش درآمد ماهانه روانکارهای بورسی در مردادماه به نفت پارس تعلق می‌گیرد؛ چراکه درآمد مردادماه این شرکت حدود ۴۱ درصد افزایش داشته و به ۲ هزار و ۱۶۷ میلیاردتومان رسیده است.

همچنین نفت بهران در مردادماه ۱۴۰۴ درآمد خود را بر مدار صعودی قرار داده است. به‌طوری که درآمد این شرکت با رشد بیشتر از ۳۵ درصدی به ۳ هزار و ۵۴۰ میلیاردتومان در این ماه رسیده است.

وضعیت تولید روانکارهای بورسی در مرداد ۱۴۰۴

همان‌طور که گفته شد درآمد تمامی روانکارهای بورسی در مردادماه ۱۴۰۴ نسبت به‌مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است. اما این روند در بخش تولید دیده نشد و سهامداران شاهد سقوط دسته‌جمعی این گروه در تولید بودند و نگاهی به گزارش‌های فعالیت ماهانه روانکارها حکایت از آن دارد که نفت بهران در مردادماه ۱۴۰۴ با کاهش ۱۹ درصدی مقدار تولید نسبت به‌مدت مشابه سال ۱۴۰۳ عنوان «بیشترین کاهش مقدار تولید، نسبت به مرداد ۱۴۰۳» را به خود نسبت داد. همچنین ایرانول در این ماه متحمل کاهش ۱۷ درصدی تولید شد و در جایگاه دوم «بیشترین کاهش مقدار تولید، نسبت به مرداد ۱۴۰۳» قرار گرفت. نفت سپاهان و پارس نیز به‌ترتیب با کاهش ۱۰ و ۵ درصدی تولید روبه‌رو شدند و دیگر بازندگان رالی تولید بودند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار